Lansare roman Ambasadorul Invizibil || 20 mai

20 May

Locatie: Libraria Avant-Garde
Data: 20.05.2010 – ora 18:00
Pret:
Web/sursa: www.librariaavant-garde.ro
Email:

Libraria Avant-Garde impreuna cu Editura Polirom va invita joi, 20 mai, ora 18:00 la lansarea ultimului roman al lui Nichita Danilov, Ambasadorul Invizibil

Invitati sa participe, pe langa autor, vor fi criticii literari: Antonio Patras si Bogdan Cretu.

Roman polifonic, cinematografic in multe din paginile sale, construind personaje memorabile, cultivind un fantastic de extractie gogoliana, dar si scene in care protagonisti sint fantome ale trecutului, precum Cezar, Petru cel Mare, Ivan cel Groaznic si Vlad Tepes, Lenin si Stalin, Dimitrie Cantemir, dar si Dante, Shakespeare, Cervantes ori Kant, Ambasadorul invizibil prilejuieste autorului o meditatie pe tema puterii, vizitata in strafundurile intimitatii ei. Ambasadorul invizibil este cel mai bun roman al lui Nichita Danilov si, nu ezit sa o spun, una dintre cele mai remarcabile aparitii ale prozei noastre din ultimii ani. Sint convins ca, de data asta, Nichita Danilov a dat lovitura, ce mai! (Bogdan Cretu)

Daca in Locomotiva Noimann trimba de fum a viziunilor poematice transforma naratiunea intr-un ,,ambasador invizibil” al sensului, in acest roman sugestivitatea imaginarului e sustinuta de o poveste palpitanta la culme, cu episoade senzationale si cu o veritabila galerie de personaje care se tin minte. Ambasadorul invizibil e un roman fantastic, o carte-labirint cu totul neobisnuita in contextul actual, marcat de teroarea sfirsitului literaturii si a minimalismului obligatoriu. Citindu-l pe Nichita Danilov, redevenim contemporani cu fluturii si cu bunul Dumnezeu. (Antonio Patras)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: